måndag 10 augusti 2009

Kolla sicken utflykt...

1. Kollade in en gammal adress i Skara. Lite strolling down the memory lane. Svängde förbi en deltidsbrandmans boning, men han var inte hemma så jag knåpade ihop ett brev som Cetty satte i hans dörr.
2. Köpte godis som plockades ihop av en tant med tång i en kiosk i Stenhammar. Två nappar, två colaflaskor, två gröna... Fantastiskt att få köpa godis på detta sätt sa jag där jag stod och hävde mig in genom luckan. Ja visst är det bra när man själv kan välja sa hon.
3. Brände iväg till Läckö längs både raka och krokiga vägar. Kollade på båtar, kände på Vänerns vatten med tårna och förvånades över hur det kan bli en formation i form av en trekant i ett berg. Eller en halv julgran för den delen.
4. Åkte tillbaka till Skara igen. Deltidsbrandmannen var fortfarande inte hemma, men han hade läst brevet och funderat på om det var från en gammal klasskompis. Att jag skrivit att Cetty satt bredvid i bilen hade helt gått honom förbi. Vi hittade honom på stan och så sa han: Äntligen får man träffa dig live. Det var ju snällt sagt.
5. Käkade snabbmat lagat med känsla av en tant på en korvmoj. Bredvid på uteserveringen satt en snubbe och glodde länge och väl tills han frågade om Cetty var Cetty och det var han ju. Sedan tittade de på killens bil. Fast lät bli att sparka på däcken.
6. Jagade glassbåtar. Först utan framgång. Sedan med framgång. Därefter besök hos en mormor med snälla ögon i Axvall och hon gillar all glass. Därför fick hon behålla en glassbåt.
7. Resterande två glassbåtar fraktades till en kompis med kamobrallor i Skövde som nästan hävde i sig en hel på en gång. Sedan sa han att den var för söt och ville bjuda på något att dricka. Den erbjudna päronsaften blev melonsaft och tilltugget sega chips. Efter en diskussion om hur han valt ut LP-konvoluten på väggarna styrdes kosan hem igen för att få tag på mint. Men båda butikerna som har just den sorten var naturligtvis stängda... Typiskt.

3 kommentarer:

  1. Hos fönsterskraparn blev ni avmätt välkomnade. Men skraparen var lite stressad och ville få klart innan regnet. Nu blev det inte så, men det kunde gått... :(

    SvaraRadera
  2. Ja, men det var ju i går. No worries. Tyckte det var kul att du sa att du inte hade tid att prata. Denna utflykt jag skrev om ägde rum i söndags...
    /ilbecka

    SvaraRadera
  3. Ja det ser jag ju nu när du säger det. Ni gör så många utflykter... :)

    SvaraRadera